Tiden som föräldraledig

Av155cm.se

Tiden som föräldraledig

Tiden som föräldraledig är spännande på många sätt. Du är inte bara ledig från ditt jobb under en längre tid, du ska även lära känna en helt ny familjemedlem. Därför rekommenderas att du tar det lugnt i början och landar i hela upplevelsen att bli förälder. Är det första barnet kommer det ta lite tid innan ni har lärt känna varandra och innan du landar i föräldrarollen. Så småningom kommer du hitta din rytm och få in dagliga rutiner tillsammans med din bebis.

Gör det du verkligen vill göra

Många har uppfattningen att man har väldigt mycket fritid när man är mammaledig. Det är en sanning med modifikation då en bebis kräver uppmärksamhet dygnet runt. Det är inte heller säkert att din bebis sover bra under nätterna vilket påverkar hur mycket du orkar göra under dagarna. Därför är det viktigt att du prioriterar rätt och gör det du verkligen har lust till. Sätt inte för höga krav på dig själv utan ta det lugnt. Det är du och din familj som är det viktigaste. I takt med att din bebis blir lite större kan du säkerligen göra lite mer. Det är förstås också helt upp till dig själv.

Träffa andra föräldralediga

Om du inte känner någon som också fått barn under samma tid och är föräldraledig är det smart att gå med i olika grupper. På Facebook eller andra sociala medier kommer du säkerligen hitta grupper som pratar om föräldralediga i din stad. Kanske kan ni anordna regelbundna träffar där ni möts med era barn över en fika eller promenad. Det är ett bra sätt att träffa andra nya mammor och prata om olika erfarenheter.

Om författaren

155cm.se