Lär din hund att bli en bra draghund för barnen

Avhannah

Lär din hund att bli en bra draghund för barnen

Du som har en hund och ska bli nybliven förälder kanske är lite orolig för hur det ska gå. Du har kanske hört talas om att hundar kan bli svartsjuka på nyfödda och att det kan resultera i negativa konsekvenser. Men barn och hundar kan också bli bästa vänner. En dragsele blir en rolig lek för både barn och hundar. Börja redan nu i vinter med att hitta en sele till din hund och låt sedan hunden dra ditt barn i pulkabacken eller ute på landet.

Hitta en bra sele till hunden

Om din hund ska bli en draghund eller om den ska hållas kopplad är det viktigt att du hittar en bra sele. Du kan hitta en sele hund som lämpar sig för såväl stora som små hundraser i djuraffärer eller på nätet.

Hundar älskar att få en uppgift så ta tillfället i akt redan nu i vinter och ge dig ut och lek med hunden och barnen. Det finns inget bättre sätt att låta de båda bli kompisar för livet. Hunden kommer att älska att röra på sig och ha en uppgift, och barnen kommer att bli själaglada över skjutsen de får genom snön. Sätt ett bra koppel på hundselen och knyt fast i pulkan. Äldre barn kan själva hålla i kopplet.

Lär hunden att bli en draghund

Vissa speciella raser är framtagna för att bli draghundar, men har du en stor eller medelstor hund kan du faktiskt lära den att dra. Många hundägare väljer att tävla med sina hundar i dragsport, och vad är då inte en bättre övning än att först prova med barnen?

Tiden med bebis

Om författaren

hannah administrator