Så kan du inreda barnrummet

Avhannah

Så kan du inreda barnrummet

Att inreda ett barnrum är alltid speciellt. Det spelar ingen roll om det är till en bebis eller ett lite större barn. Allt från väggfärg till förvaring och leksaker är ett viktigt beslut. Ju äldre ditt barn blir desto fler beslut kan ni fatta tillsammans. Det finns inget som är rätt och fel när det kommer till inredning utan det viktiga är att du själv tycker det passar ditt barn. Idag finns det otroligt mycket inspiration att hitta på nätet, vilket kan vara till stor hjälp. Plocka ut de delar du tycker om och gör ett kollage.

Så väljer du rätt väggfärg

Ett av de stora besluten är att välja en väggfärg som passar in i rummet. En del kör på en neutral färg, andra väljer ett gulligt mönster. Fundera på vilken stämning du vill att rummet ska förmedla. Vill du att rummet ska vara harmoniskt eller vill du ha en mer lekfull stämning? Kanske har barnet en favoritfärg som ska vara i fokus? Om du är osäker kan du be om att få hem några varuprover och se vilken som känns bäst. Kom ihåg att det alltid går att måla över om det inte skulle kännas 100 procent rätt.

Tänk på smart förvaring

Många barn har mycket leksaker som lätt hamnar över hela golvet. Därför är det viktigt att tänka på förvaring. Du kan till exempel välja en bokhylla med flera olika lådor eller hyllor. Det finns många roliga alternativ som är utformade som figurer eller superhjältar. Då kan du välja ditt barns favorit. Om det finns plats går det även att göra en platsbyggd förvaring som är anpassad efter rummet i fråga.

En plats för avkoppling och studiero

Även om ett barnrum handlar om mycket lek är det också viktigt med en plats där man kan koppla av. Det kan till exempel vara en myshörna med några puffar och filtar. Där kan du till exempel sätta upp en bokhylla eller ett bokställ för att uppmuntra till läsning. Om barnet får ha TV på rummet är det också bra att sätta den på lämpligt avstånd.

När ditt barn börjar gå i skola är det viktigt att det finns en plats för studier. Det behöver inte vara mer komplicerat än en plats med ett skrivbord. Om du har ett lite mindre utrymme kan du köpa en kombinerad våningssäng med skrivbord under. Det är något som sparar mycket plats.

Om två barn ska dela rum

Är det två syskon som ska dela rum är det också väldigt bra att sätta in en våningssäng. Det tar inte upp så mycket plats och är en säng de kan ha högt upp i åldrarna. Denna typ av säng brukar även vara omtyckt av många barn.

Om författaren

hannah administrator