Ha ett vackert hem trots småbarn

Av155cm.se

Ha ett vackert hem trots småbarn

Ett snyggt och tilltalande hem är det många som vill ha. Men när familjen utökas och det kommer in småbarn i bilden är det ibland svårt att hitta bra lösningar för att ha både ett slitstarkt och tåligt hem som ändå är snyggt. Barn kan helt enkelt vara en utmaning för estetiken. Men det finns många bra tips för ett trivsamt hem både för vuxna och barn. Att investera i ett matbord med en tålig yta är en bra sak du kan göra. Du kan även köpa bra underlägg för att skydda matbordet.

Skydda matbordet

Trä är ett mer känsligt material och kan lätt få märken. Om du vill ha ett matbord i trä är det bästa att skydda det med en duk. Det finns bland annat vaxdukar som är riktigt snygga. Välj gärna en duk som stilmässigt passar ihop med den resterande inredningen. Det finns även fina mindre underlägg till matbord som är gjorda speciellt för barnets matplats som skyddar bra.

Soffa i läder

I vardagsrummet är det viktigt att du tänker över valet av soffa. Soffor i tyg är mer känsliga än en lädersoffa. En lädersoffa kan du enkelt torka av med en fuktad trasa. Om du ändå vill ha en tygsoffa kan du lägga ut en pläd när barnet ska sitta i soffan och äta något. Att ha tvättbart överdrag på soffan är också ett bra tips. När det kommer till soffbordet är det en fördel att inte ha en glasskiva. Glas blir snabbt kladdigt och fingeravtryck syns väldigt bra, dessutom låter det oftast mycket när du ställer ner saker på glas.

Snygg förvaring till leksaker

Barns leksaker har en tendens att sprida sig överallt i ett hem. Att ha någon snygg flätad korg som du kan gömma leksaker i är en väldigt bra idé. Det finns även andra bra förvaringslösningar, tänk bara på att förvaringen ska smälta in i den övriga inredningen. Att ha vita väggar är inte alltid den bästa lösningen med barn i hemmet. Det är lätt att det blir fläckar och smuts på väggarna. Du kan exempelvis välja jordfärger istället för vitt om du vill att fläckar inte ska synas lika bra.

Om författaren

155cm.se